CONSELLS PER COMENÇAR

hort cooperatiu

Una vegada adobat i fresat l’hort i posat el reg hem de començar a plantar, i és en aquesta fase on tu comences a intervenir.
Un hort de 50 m2 és suficient per donar-te les verdures per casa si has fet una bona planificació de conreus.

Que t’aconsellem?

  1. Planifica els conreus. No vulguis plantar tot l’hort el primer dia. Per tenir enciams, tomàquets, bledes, cols, etc, al llarg de tota la temporada, més val plantar pocs exemplars dues o tres vegades per temporada que plantar-ho tot de cop. Mira el calendari de què plantar i a quines èpoques.
  2. Reserva’t alguna hora a la setmana per cuidar l’hort i recollir els seus fruits. Tot sovint el que hem plantat s’ha d’aclarir, netejar, escatar per treure herbes, tutorar i lligar, posar canyes, etc, per tenir un òptim creixement dels cultius i bones collites.
  3. Tingues present la taula de conreus compatibles o que entre ells es porten bé. Es tracta de plantar espècies que entre elles es complementin, afavorint les unes el creixement de les altres.
  4. Si tens dubtes, tots estem per ajudar-nos. Les teves experiències poden servir pels altres i les dels altres et poden ser d’utilitat.
  5. Sigues curós amb el teu hort i l’entorn, però també amb els dels altres. Tingues present les normes de bon funcionament dels horts, deixa els teus residus als llocs acordats, i respecta els teus veïns.

I el manteniment al llarg de l’any, com el farem?

  1. Durant tot l’any tindrem fems disponibles per adobar els horts quan es canvia de conreu.
  2. Els regs estaran programats segons les necessitats dels cultius i època de l’any.
  3. Quan en tingueu necessitat us llaurarem i fresarem l’hort.
  4. Els tractaments preventius de plagues i malalties (matèries actives, dosis, etc.) els farem sempre amb productes ecològics. Nosaltres orientarem de quan els podem fer, les matèries actives i les dosis a aplicar.
  5. Us assessorarem en quins conreus fer, marcs de plantació, intervencions a realitzar al llarg del cultiu i quan fer-ho.